Vinderen af vores store konkurrence


 

Vinderen af vores store konkurrence , Marianne Ginge fra firmaet Dorch & Danola A/S vandt en field trip rejse med Folkekirkens Nødhjælp til Zimbabwe . En rejse som hun selv beskriver , som en ” eventyrlig rejseoplevelse”. Her er et udpluk af hendes oplevelser fra turen. 

Her et besøg i en lille landsby, hvor tidligere hjælp er slået fejl. Der er et møde med landsbyens beboere og repræsentanter fra Folkekirkens Nødhjælp, for at tale om hvorledes man kommer videre. Der argumenteres meget, og det prøves at gøre dem forståeligt at der ikke skal plantes majs, men andre afgrøder, som er ernæringsmæssigt meget bedre. De skal også forstå, at der skal gemmes til ”dårligere” tider, såfremt høsten slår fejl.

Derefter vises vi hen til en af kvindernes hus – hun bor alene, da manden er borte/død. Som det fremgår, så har hun mindre end mindre, men kan alligevel smile, og er stolt over at få besøg.

 

Kvinder, som arbejder på en farm, hvor der dyrkes hvidløg, agurker mm.. Der er en lille fabrik, men på grunde af manglende strøm var der ikke arbejde p.t..
Det største ønske denne kvinde havde for fremtiden var at hun en dag kunne prøve at køre bil.

Besøg på en champignonfarm. Disse tre kvinder var ”ledelsen”. Det er en stor succes og der bliver hele tiden uddannet flere kvinder. De to næste billeder er kvinder, som har været på kursus og skal i gang med at dyrke champignoner.